Sernik z budyniów

    Sernik z budyniów

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Doskonale smakuje z kawą.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 mała tortownica

    • 5 jajek
    • 2 jogurty greckie po 400 g
    • 1/2 szklanki cukru
    • cukier waniliowy
    • 1/2 szklanki oleju
    • budyń śmietankowy i waniliowy
    • paczka biszkoptów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 50min.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Żółtka utrzeć z jogurtami, dodać cukier, cukier waniliowy, następnie olej, dalej budynie.
    2. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą. Wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami.
    3. Piec ok. 50 min w temperaturze 180 stopni C.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis