Koreczki bosmana

    Koreczki bosmana

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Nietypowe koreczki łączące „północne” śledzie z „południowymi” pomidorami i oliwkami. Idealne zarówno na imprezę jak i szybką codzienną przekąskę.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 3 nieduże mięsiste pomidory (po 125 g)
    • 3 plastry łagodnego sera (najlepiej topionego)
    • 150 g śledzi a la matias
    • 12 zielonych oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Pomidory kroimy wzdłużnie na ćwiartki. Pozostawiamy skórkę, ale usuwamy nadmiar łyka. Wycinamy wewnętrzne części zawierające nasiona pozostawiając jedynie zewnętrzny miąższ – patrz zdjęcia. Plastry sera kroimy na 4 części każdy. Śledzia kroimy w kawałki pasujące rozmiarem do pokrojonych pomidorów i sera.
    2. We wgłębieniach w miąższu pomidora układamy kolejno kawałki sera i śledzia. U góry umieszczamy oliwkę i wszystkie składniki przekłuwamy na wylot wykałaczką.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Kulinarna Pokusa

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis