Omlet z krabami

    Omlet z krabami

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jest to bardzo pożywne oraz w pewien sposób wykwintne śniadanie, gdy zwykła jajecznica nam się nudzi - a przede wszystkim szybkie!

    Niski indeks glikemiczny; węglowodany netto = 4

    Babi Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 jajka
    • 2 łyżki wody
    • sól, pieprz
    • olej lub masło do smażenia
    • 4-5 paluszków krabowych (może być też mięso kraba z zalewy lub mrożonki, to już wedle uznania)
    • świeży koperek
    • odrobina soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Roztrzep jajka widelcem, dodaj wodę, odrobinę soli i pieprz.
    2. Wlej na patelnię z rozgrzanym olejem (lub masłem) i smaż kilka minut, aż omlet stężeje.
    3. Ułóż na nim mięso kraba (pokrojone wedle uznania) i posyp posiekanym koperkiem. Skrop sokiem z cytryny.
    4. Ułóż na talerzu i zjedz od razu!

    Rada

    Do jajek można dodać połowę łyżeczki musztardy Dijon oraz całość podawać z sosem aioli - ale to już wszystko wedle uznania. :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis