Potrawka meksykańska

    Potrawka meksykańska

    3polubienia
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Szybki, tani i prosty pomysł na obiad. Szybkie danie jednogarnkowe do zrobienia nawet po ciężkim dniu pracy. Wymyślone na poczekaniu w kolejce do kasy w supermarkecie :)

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g mięsa mielonego
    • olej do smażenia
    • sól
    • pieprz
    • mielona słodka papryka
    • mielona ostra papryka
    • 2 małe cebule
    • pół czerwonej papryki
    • puszka czerwonej fasoli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Mięso posiekać, żeby tworzyło drobne kluseczki.
    2. Podsmażyć mięso z przyprawami (ilość soli, pieprzu, papryki słodkiej i ostrej według uznania) na oleju.
    3. W czasie smażenia mięsa pokroić w kostkę cebulę i paprykę.
    4. Fasolę wyjąć z puszki na sitko, odsączyć.
    5. Dodać cebulę, fasolę i paprykę do mięsa. Smażyć aż wszystko będzie miękkie. Jeśli konieczne można w międzyczasie dodawać wody.

    Rada

    Potrawkę można podawać z ryżem, kaszą lub makaronem wedle uznania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    - - 26 kwi 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis