Sorbet cytrynowo-bazyliowy

    Sorbet cytrynowo-bazyliowy

    1polubienie
    1godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Mocno bazyliowy w smaku wytrawny sorbet. Można podawać jako dodatek do ryby.

    mar_janna Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 cytryny
    • 6 łyżek posiekanej świeżej bazylii
    • 30 dkg śmietany 18%
    • 2 łyżeczki płynnego miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Cytryny obrać ze skórek, należy pozbyć się również błonek z wewnątrz cytryny i pestek.
    2. Miąższ z cytryn zmiksować na gładką masę z posiekaną bazylią i śmietaną, doprawić miodem.
    3. Przełożyć do pojemnika i zamrażać przez 1 godzinę mieszając co 15-20 min.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis