Pasta z awokado z młodym jęczmienień

    Pasta z awokado z młodym jęczmienień

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pasta z awokado to świetny dodatek do kanapek, zdrowa i pyszna, a w mojej wersji wreszcie udało mi się przemycić młody jęczmień, który nie każdemu smakuje. Tutaj go prawie nie czuć, a nadaje paście intensywnie zielony kolor.

    EatMe Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 dojrzałe awokado
    • 1 łyżeczka młodego jęczmienia
    • 2 łyżeczki soku z cytryny
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Awokado przekroić na pół, wydłubać pestkę, miąższ wyskrobać z łupinek łyżeczką. Przełożyć do miseczki.
    2. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać.
    3. Przykryć folią spożywczą i odstawić na ok. pół godziny do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis