Bardzo prosta wersja japońskiego dodatku do sushi. Podawać z potrawami smażonymi w woku, z ryżem, szpinakiem „goma ae" lub z innymi potrawami z dalekiego wschodu.
S
SMACPRODUCTIONS
Zrobione przez 93 osoby
Składniki
ilość porcji: 2
340 g bardzo twardego tofu
3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 szklanki oleju do smażenia
2 posiekane dymki
2 łyżki sosu hoisin
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Pokroić tofu na 12 kostek. Wysypać mąkę ziemniaczaną na talerz lub płytką miskę i dokładnie obtoczyć w niej tofu.
Rozgrzać tyle oleju, aby kostki tofu były w nim zanurzone do połowy. Smażyć kostki na gorącym oleju po 3 do 5 minut z każdej strony, aż staną się chrupiące. Odsączyć na ręczniku papierowym.
Posypać tofu dymką i skropić sosem hoisin. Podawać natychmiast.