Pieczone ziemniaczki z kminkiem

    Nie wszyscy są fanami kminku, ale te pieczone małe ziemniaczki z jego dodatkiem to idealny dodatek do dań mięsnych.

    mar_janna

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 kg młodych małych ziemnaczków (najlepiej jednakowej wielkości)
    • 1/2 szklanki mąki
    • 1 białko
    • 2 łyżki kminku
    • sól
    • 2 łyżki masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Ziemnaczki wyszorować szczoteczką, osuszyć i obtoczyć w mące.
    2. Białko lekko ubić.
    3. Ziemniaczki posmarować ubitym białkiem i posypać kminkiem i solą.
    4. Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    5. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni przez 40 min. Pod koniec pieczenia (około 10 min) polać je stopionym masłem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis