Szybki wermiszel ryżowy po chińsku

    Szybki wermiszel ryżowy po chińsku

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 118 osób

    Szybki i pyszny makaron ryżowy w chińskim stylu. Na koniec posypać posiekaną dymką i gotowe.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 225 g makaronu ryżowego nitki
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 1 ząbek rozdrobnionego czosnku
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • 1/2 łyżki sosu chili
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 dymka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wsypać makaron ryżowy i gotować przez 4 do 5 minut, lub aż będzie al dente, odcedzić.
    2. Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć czosnek, dodać makaron i doprawić sosem sojowym, sosem chili, solą i pieprzem. Posypać posiekaną dymką.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis