Pasta z jajek a'la shoarma

    Pasta z jajek a'la shoarma

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Potrawa powstała tak jakby z konieczności. Dzień wcześniej przygotowałem na obiad zbyt dużą ilość shoarmy. Nie byliśmy w stanie jej zjeść. Następnego dnia przygotowywałem pasty jajeczne o różnych smakach na imprezę urodzinową mojego syna (William-4 lata). Dlaczego nie z shoarmy? I wyszło całkiem sympatycznie ;-)

    Pjotter Overijssel, Holandia

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 jajka
    • 2 średnie cebule
    • 1 papryka czerwona
    • 20-30 dkg shoarmy (wieprzowina)
    • 2 łyżki majonezu
    • sól
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ugotuj jaja na twardo, odstaw do ostygnięcia.
    2. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w kostkę i podsmaż.
    3. Usmaż mięso wieprzowe (pokrojone w cienkie paski i przyprawione poprzedniego dnia), odstaw do ostygnięcia.
    4. Zblenduj zimne mięso, następnie jaja i cebulę z papryką.
    5. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę, dodając majonez i ewentualnie sól i pieprz.

    Rada

    Najlepiej smakuje na chlebie lub na tostach. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    damian2n
    autor:
    0

    Dobre. - 16 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis