Wielkanocna sałatka z jajkiem, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym

    Wielkanocna sałatka z jajkiem, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym

    2polubienia
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna sałatka, która bez problemu może zagościć zarówno na wielkanocnym stole, jak i jako dodatek do codziennego obiadu. Ponadto bez mięsa! (wege)

    MathildeKlimasz Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 jaja ugotowane na twardo
    • pół cebuli
    • 2 ogórki kiszone
    • 6 rzodkiewek
    • 10 dag sera żółtego (u mnie Rycki Edam)- zetrzeć na tarce
    • kukurydza z puszki
    • natka pietruszki
    • 1 łyżka śmietany
    • 3 łyżki majonezu (u mnie Winiary)
    • koperek do ozdoby
    • pieprz i sól

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Jajka, cebulę, ogórka pokroić w kostkę, rzodkiewkę w paski i wymieszać razem ze startym na tarce serem. Dodać kukurydzę i drobno pokrojoną natkę pietruszki.
    2. Dodać śmietanę i majonez, i wymieszać. Ozdobić koperkiem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis