Sałatka z boćwiną i jarmużem

    Sałatka z boćwiną i jarmużem

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo zdrowa sałatka z boćwiną, jarmużem, serem feta i orzechami, w lekkim dressingu cytrynowym. To idealny dodatek do obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 mały pęczek boćwiny
    • 1 mały pęczek jarmużu
    • 1 cytryna
    • 2-4 łyżki oliwy z oliwek
    • sól i pieprz
    • 300 g sera feta
    • 60 g orzechów włoskich

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Podrzeć liście jarmuży i boćwiny na małe kawałki. Wymieszać w dużej misce. Dodać sok z cytryny, oliwę, sól i pieprz.
    2. Obiema dłońmi masować liście przez ok. minutę. Powinny być miękkie, ale nie zbytnio pogniecione.
    3. Posypać sałatkę pokruszoną fetą i posiekanymi orzechami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis