Sałatka z ziemniakami i jarmużem

    (3)

    Prosta, pyszna sałatka z młodymi ziemniaczkami, czosnkiem i jarmużem. Najlepiej smakuje na ciepło.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 6 młodych ziemniaczków
    • 1 pęczek (ok. 200 g) jarmużu
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ugotować ziemniaki, odcedzić i odstawić aby ostygły.
    2. Gotować jarmuż w osolonej wodzie z 1 łyżeczką oliwy ok. 5-8 minut, aż będzie miękki. Odcedzić.
    3. W patelni, na średnim ogniu rozgrzać 1 łyżkę oliwy. Dodać czosnek i smażyć, aż będzie złocisty. Dodać jarmuż i smażyć ok. 1 minutę.
    4. Ziemniaki pokroić w plasterki i dodać na patelnię. Lekko podgrzać całość, doprawić solą i podawać.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)