Zawijasy wołowe w musztardowo-miodowym sosie

    Zawijasy wołowe w musztardowo-miodowym sosie

    2polubienia
    1godz.35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Aromatyczna wołowina w sosie musztardowo-miodowym z dodatkiem makaronu.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 150 g wołowiny
    • sól i pieprz
    • boczek
    • papryka
    • olej
    • 300 ml bullionu
    • 1 łyżka mąki
    • musztarda Folwark ®
    • miód kasztanowy
    • makaron

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  +30min. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.35min. 

    1. Wołowinę pokroić na cienkie plasterki, rozbić. Następnie doprawić solą i pieprzem i odstawić na pół godziny.
    2. Na rozbite plastry ułożyć plasterek boczku, paprykę a następnie zawinąć i spiąć wykałaczką.
    3. Rozgrzać olej na patelni i chwilę podsmażyć zawijasy z obu stron. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miękka.
    4. Na sam koniec rozrobić mąkę z wywarem z mięsa oraz musztardą i miodem kasztanowym (do smaku – w zależności czy ktoś lubi bardziej słodkie czy musztardowe). Podawać z makaronem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis