Placki z cukinią i fetą

    Placki z cukinią i fetą mogą być traktowane jako danie główne ale również stanowią doskonały dodatek do mięs czy ryb. Wg mnie najlepiej smakują w połączeniu z jogurtem greckim.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 średniej wielkości cukinia
    • 3-4 łyżki mąki
    • 1 jajko
    • 1 łyżka mleka
    • 50 g sera feta
    • oliwa z oliwek
    • do podania jogurt grecki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Cukinię zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, odłożyć do miseczki, posolić i odstawić na 15 minut. Następnie odcisnąć z niej wodę.
    2. Do miski wsypać przesianą mąkę, doprawić solą, pieprzem a następnie dodać roztrzepane jajko. Dolać mleko i wszystko wymieszać.
    3. Dodać cukinię, pokruszoną fetę i całość delikatnie wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oliwy. Nadmiar tłuszczu odcisnąć za pomocą papierowego ręcznika.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    mój blog kulinarny

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (7)