Placki z cukinią i fetą

    Placki z cukinią i fetą

    4polubienia
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Placki z cukinią i fetą mogą być traktowane jako danie główne ale również stanowią doskonały dodatek do mięs czy ryb. Wg mnie najlepiej smakują w połączeniu z jogurtem greckim.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 średniej wielkości cukinia
    • 3-4 łyżki mąki
    • 1 jajko
    • 1 łyżka mleka
    • 50 g sera feta
    • oliwa z oliwek
    • do podania jogurt grecki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Cukinię zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, odłożyć do miseczki, posolić i odstawić na 15 minut. Następnie odcisnąć z niej wodę.
    2. Do miski wsypać przesianą mąkę, doprawić solą, pieprzem a następnie dodać roztrzepane jajko. Dolać mleko i wszystko wymieszać.
    3. Dodać cukinię, pokruszoną fetę i całość delikatnie wymieszać. Smażyć na niewielkiej ilości oliwy. Nadmiar tłuszczu odcisnąć za pomocą papierowego ręcznika.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    mój blog kulinarny

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis