Domowe piwo z Cykoriady

    Domowe piwo z Cykoriady

    2polubienia
    8dni25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne domowe piwo z Cykoriady o wybitnie głębokim smaku i wyjątkowych walorach zdrowotnych.

    Składniki
    ilość sztuk: 10 butelek

    • 5 litrów wody
    • 20-35 dkg cukru (w zależności od smaku)
    • 1 dkg chmielu
    • 150-200 g CYKORIADY
    • 1 dkg drożdży piekarskich

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  +8dni odstawienie  ›  Gotowe w: 8dni25min. 

    1. Cukier i chmiel zagotować w wodzie, następnie dodać Cykoriadę.
    2. Gdy ostygnie, w ½ szklanki naparu rozpuszczamy drożdże i wlewamy je do garnka z naparem.
    3. Zostawiamy na 24h w ciepłym pomieszczeniu, a następnie rozlewamy do butelek.
    4. Przechowujemy w chłodnym miejscu przez minimum 7 dni i cieszymy się przepysznym domowym piwkiem – idealnym na upalne wieczory.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis