Rafaello na gotowym biszkopcie

    Rafaello na gotowym biszkopcie

    1polubienie
    40min.


    Zrobione przez 5 osób

    Rafaello to ciasto które kojarzy mi się ze smakiem z dzieciństwa, Mama zawsze przygotowywała to ciasto na różnego typu okazje. Gdy robiłam je po raz pierwszy u siebie w domu wisiałam z mamą na telefonie przez całe przygotowywanie rafaello, stresowałam się,że coś nie wyjdzie, teraz jednak wiem, że nie ma nic prostszego i smaczniejszego. Każdy początkujący bez obaw może się zabrać za przygotowanie tej słodyczy. Pozdrawiam.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 ciasto

    • 1,5 litra mleka
    • 1 kostka margaryny (ja używam margarynę Kasię)
    • 2 budynie waniliowe
    • opakowanie migdałów
    • 1 opakowanie gotowego biszkoptu
    • opakowanie wiórków kokosowych
    • można użyć do dekoracji parę pralinek rafaello

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. 1,5 litra mleka wlać do garnka i gotować.
    2. Następnie do gotującego się mleka dodawać pomału pół kostki margaryny.
    3. Do osobnej miski wlać pół szklanki wody i dodać dwa budynie - wszystko razem zmiksować i dodać do garnka z gotującym się mlekiem i margaryną, wszystko razem mieszając.
    4. Po zgęstnieniu kremu ściągnąć garnek z kuchenki i dodać migdały, można również dodać trochę wiórków kokosowych.
    5. Gdy wszystko ostygnie rozłożyć ciasto biszkoptowe na 3 części i przekładać je kremem. Zostawić trochę kremu, aby boki ciasta również wysmarować.
    6. Na patelni rozgrzać pół kostki margaryny, która nam została i wsypać na nią wiórki kokosowe. Trzymać minutkę mieszając.
    7. Wiórkami z patelni obsypać całe ciasto, również boki.
    8. Na koniec ozdobić pralinkami rafaello.

    Rada

    Życzę smacznego !

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis