Soczysta pierś drobiowa w sosie teriyaki

    Lubię powiew kuchni japońskiej.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 pierś z kurczaka
    • Sól, pieprz
    • Sos teriyaki Folwark
    • Sezam czarny
    • Ryż brązowy
    • Oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Pierś umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem.
    2. Wymieszać sos teriyaki Folwark z czarnym sezamem. Zamarynować przyprawione mięso w sosie i odstawić na pół godziny do lodówki.
    3. W międzyczasie ugotować ryż.
    4. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć zamarynowane mięso po kilka minut z każdej strony.
    5. Soczystą grillowaną pierś ułożyć na ryżu. Smacznego :)
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)