Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej

    Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Ciekawe połączenie smaków dla miłośników owoców morza.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 8 krewetek tygrysich
    • sól, pieprz
    • 2 ząbki czosnku
    • pół pęczka natki pietruszki
    • 1 biała rzodkiew
    • sos słodko kwaśny
    • łyżka oliwy z oliwek 1
    • 1 łyżka masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić.
    2. Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.
    3. W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym i odstawić. W testowaniu najlepiej znów wypadł sos od Folwarku. Rodzime widać najlepsze :)
    4. Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.
    5. Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej i gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis