Farsz z kurczaka do naleśników

    Farsz z kurczaka do naleśników

    3polubienia
    55min.


    Zrobione przez 6 osób

    Nadzienie do naleśników zrobione z piersi kurczaka, z serem, czosnkiem i cebulą. Można je też użyc do pasztecików z kruchego albo francuskiego ciasta.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 500 g filetu z kurczaka
    • 1 cebula
    • olej do smażenia
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    • 2 ząbki czosnku
    • 100 g startego żółtego sera
    • 10 gotowych naleśników

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałeczki i gotować przez ok. 25 minut, aż będzie miękki.
    2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać sól i wymieszać.
    3. Śmietanę wymieszać z wyciśniętym czosnkiem.
    4. Kurczaka dokładnie wymieszać z serem i śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać na naleśniki i zwijać.
    5. Naleśniki z nadzieniem podsmażyć na maśle.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis