Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów

    Penne rigate z ragú z kurczaka, warzyw i pomidorów

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smacznie i zdrowo, ale pożywnie - po prostu kwintesencja kuchni włoskiej!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 300 g makaronu penne Barilla
    • 200 g piersi z kurczaka
    • 20 g oliwy z oliwek
    • 20 g cebuli
    • 100 g cukinii
    • 180 g przecieru pomidorowego
    • 80 g szpinaku baby
    • 10 g natki pietruszki
    • 50 g parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wstaw sporą ilość wody na makaron. Nie musisz dodawać oliwy, ani oleju. Dzięki pszenicy durum makaron Barilla nie będzie się sklejał. Pamiętaj, by posolić wodę dopiero, gdy ta zacznie wrzeć, a dopiero później wrzucić makaron.
    2. Pokrój na kawałki mięso z kurczaka i podsmaż w dwóch łyżkach oliwy. Dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dopraw odrobiną soli i pieprzu.
    3. Dodaj cukinię, przecier pomidorowy i duś przez 3 minuty. Maksymalnie zwiększ temperaturę i dodaj szpinak.
    4. Wymieszaj makaron z sosem i z natką pietruszki. Gotowe! Możesz podawać!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis