Deser czekoladowy z nasionami chia

    Deser czekoladowy z nasionami chia

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wegański deser czekoladowy pełen wartościowych składników odżywczych. Bez gotowania, bez pieczenia. Trzeba tylko nieco czasu i można się nim delektować, bo jest naprawdę pyszny.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 4 łyżki nasion chia
    • 250 ml niesłodzonego mleka sojowego
    • 3 łyżki nektaru z agawy (lub do smaku)
    • 4 łyżki gorzkiego kakao
    • 1 łyżka ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w misce i mieszać, aż wszystko się dobrze połączy (cierpliwości, to zajmie trochę czasu!).
    2. Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki co najmniej na godzinę (można odstawić na noc).
    3. Tuż przed podaniem wymieszać.

    Rada:

    W wersji standardowej (nie wegańskiej) można użyć mleka krowiego zamiast sojowego oraz miodu zamiast syropu z agawy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis