Pudding z nasionami chia i mango

    Pudding z nasionami chia i mango

    Zapisz do ulubionych
    8godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wegański pudding z nasionami chia, z mlekiem migdałowym i mango. Samo zdrowie, bez jajek, bez glutenu, słodzony syropem klonowym. Zdrowe też może być pyszne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • Pudding
    • 240 ml mleka migdałowego
    • 5 łyżek nasion chia
    • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
    • 1 pełna łyżka syropu klonowego
    • szczypta cynamonu
    • mała szczypta kardamonu
    • Mus z mango
    • 2 małe mango, obrane i posiekane
    • 1 łyżka syropu klonowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +8godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 8godz.15min. 

    1. Trzepaczką wymieszać mleko migdałowe z nasionami chia, wanilią, syropem klonowym, cynamonem i kardamonem. Przelać do zamykanego pojemniczka, zamknąć i wstawić do lodówki na 8 godzin lub na noc.
    2. Następego dnia pokroic obrane mango na małe kawałki i zmiksować na puree z syropem klonowym.
    3. Nakładać do wyskich szklanek warstwy: mango, pudding a chia, mango, pudding i znów mango. Resztki puddingu można przechowywać przez kilka dni w lodówce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis