Crumble z truskawkami i rabarbarem

    Crumble z truskawkami i rabarbarem

    Zapisz do ulubionych
    1godz.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty i szybki deser na ciepło z rabarbaru i truskawek pod kruszonką z płatków owsianych. Podawać z lodami.

    Składniki
    ilość porcji: 18 

    • 200 g drobnego cukru
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 500 g pokrojonych truskawek
    • 375 g pokrojonego rabarbaru
    • Kruszonka
    • 200 g mąki pszennej
    • 225 g brązowego cukru
    • 225 g masła
    • 80 g płatków owsianych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190°C.
    2. W dużej misce wymieszać cukier z 3 łyżkami mąki, truskawkami i rabarbarem.
    3. Przełożyć do naczynia żaroodpornego o wymiarach 22x23 cm.
    4. W osobnej misce wymieszać 200 g mąki z brązowym cukrem, masłem i płatkami, aby powstała kruszonka. Posypać tym owoce.
    5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut, aż będzie z wierzchu rumiane. Podawać na ciepło, najlepiej z lodami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Crumble z truskawkami i rabarbarem
    Crumble z truskawkami i rabarbarem

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis