Mozzarella w panierce

    Mozzarella w panierce

    1polubienie
    16min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna i ciągliwa mozzarella urzeknie swym smakiem wszystkich. Każdy, który jej nie lubi, zmieni zdanie gdy spróbuje ten prosty przepis na pyszne danie!

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • Mozzarella - może być mała w kulkach lub duża.
    • Bułka tarta
    • 2-3 jajka, roztrzepane
    • Vegeta
    • Olej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 6min.  ›  Gotowe w: 16min. 

    1. Otwórz mozzarellę i wylej z niej serwatkę. Odłóż ją na deskę do krojenia lub na blat. Pokrój w plasterki (Jeśli chodzi o dużą mozzarellę. Nie w kulkach)
    2. Panieruj mozzarellę raz w bułce tartej, a raz w jajku, raz w bułce raz w jajku. Po dwa razy, by zwiększyć aromat.
    3. Smaż na rozgrzanej patelni z jednej strony ok. 3 minuty i z drugiej tak samo.

    Rada

    Podczas smażenia możesz posypać mozarellę vegetą by nabrała dobrego smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis