Tagliatelle z wędzonym łososiem

    Tagliatelle z wędzonym łososiem

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Proste, szybkie danie, a w dodatku niedrogie, bo ścinki sałatkowe z wędzonego łososia to akurat najtańsze części tej ryby, a dają najwięcej smaku.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g makaronu tagliatelle
    • 150 ml śmietany 18%
    • 200 g wędzonego łososia sałatkowego (ścinki), drobno pokrojonego
    • 8 łodyżek szczypiorku
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Makaron ugotować al dente w dużym garnku lekko osolonej wody.
    2. W tym czasie, w małym rondelku podgrzać śmietanę i troszeczkę posolić.
    3. Odcedzić ugotowany makaron i przełożyć do dużej miski. Dodać ciepłą śmietanę i łososia. Wymieszać. Oprószyć posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis