Makaron razowy ze szpinakiem

    Makaron razowy ze szpinakiem

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Szybki przepis na zdrowy obiad. Makaron razowy gotuje się w kilka minut, a w tym czasie podsmażamy świeży szpinak z czosnkiem. Do tego orzechy i mamy bombę witaminową!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 200 g makaronu razowego
    • 1 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
    • 200 g świeżego szpinaku
    • 2 łyżki orzechów włoskich, drobno posiekanych
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W osolonej wodzie ugotować makaron al dente.
    2. W tym czasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek. Dodać szpinak i smażyć, stale mieszając, aż liście przywiędną.
    3. Makaron odcedzić, odlewając ok. 1/2 szklanki wody, w której się gotował.
    4. Dodać makaron do szpinaku na patelni, dodać też orzechy dobrze wymieszać. Chwilę smażyć i dodać trochę wody z gotowania makaronu, aby potrawa nie była sucha.
    5. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis