Pstrąg porowo-koperkowy

    Pstrąg porowo-koperkowy

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Rybę na obiad? Chętnie, ale niekoniecznie smażoną znowu w panierce... Z czym ją przyrządzić, żeby było szybko, smacznie a jednak oryginalnie? I oto proszę - łatwy w wykonaniu, a niebanalny pstrąg z porami, duszonymi na łyżce oleju kokosowego. Można usmażyć, zgrillować lub upiec w piekarniku. Do tego sałatka z awokado, gruszką i granatem.

    mitorybka Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 łyżka oleju kokosowego
    • 1/2 biało-zielonej części pora
    • skórka otarta z połowy cytryny
    • pieprz biały i czarny
    • sól
    • 1 pstrąg w tuszce
    • kilka gałązek koperku
    • olej do smażenia (u mnie ryżowy)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Na łyżce oleju kokosowego podsmażamy pokrojony w drobne plasterki por, aż się zeszkli, po czym dodajemy skórkę z cytryny i przyprawy (bez koperku).
    2. Pstrąga (wypatroszonego) nacieramy solą i wkładamy do środka podsmażony farsz porowy wraz z koperkiem.
    3. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pstrąga po ok. 4-5 minut z każdej strony.

    Sałatka z awokado, gruszką i granatem.

    Przepis na tę sałatkę znajdziecie tu: Sałatka z awokado, gruszką i granatem.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Mi To Rybka

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis