Kanapka z krewetkami w twarożku

    Kanapka z krewetkami w twarożku

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Uwielbiam kapary w białym serze i krewetki z chrzanem. A gdyby tak wszystko ze sobą zestawić na pajdzie chleba...? Układ idealny. Na śniadanie i na przystawkę, nie tylko z pieczywem ale także jako pierzynka na chrupiących krakersach.

    mitorybka Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2-3 łyżki krewetek koktajlowych dobrej jakości (z zalewy a nie mrożonki) lub innych wybranych (dokładnie oczyszczonych)
    • 1 serek wiejski (z granulkami)
    • 1 czubata łyżeczka chrzanu
    • sól
    • pieczywo
    • masło lub oliwa do smarowania pieczywa
    • kilka liści sałaty
    • kapary
    • pieprz czarny lub kolorowy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Krewetki mieszamy z serkiem i chrzanem. Dodajemy sól do smaku i ewentualnie kroplę cytryny.
    2. Na posmarowane masłem lub oliwą kromki pieczywa nakładamy po liściu sałaty i porcji twarożku z krewetkami.
    3. Na koniec kanapki posypujemy kaparami i delikatnie pieprzem.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Mi To Rybka

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis