Pomidorowa z ryżem

    Pomidorowa z ryżem

    2polubienia
    45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Delikatna, pyszna, smaczna, która mogę jeść codziennie.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 cebule
    • kawałek pora ( tylko biała część )
    • 2 liście laurowe
    • 5 kulek ziela angielskiego
    • ok. 1 i 1/2 łyżeczki soli morskiej
    • szczypta pieprzu
    • 2 duże marchewki
    • 1/4 selera
    • 2 średnie pietruszki
    • 500 ml przecieru pomidorowego z kartonu
    • ugotowany ryż wg uznania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Zagotowujemy wodę. Dodajemy pokrojoną w większe kawałki cebulę i por, ziele angielskie, liście laurowe, doprawiamy solą, pierzem i gotujemy dalej.
    2. Gdy wszystko zacznie mięknąć, dodajemy pokrojone marchew, seler i pietruszkę. Pod koniec gotowania, gdy jeszcze warzywa są al-dente, dodajemy przecier, zagotowujemy i wyłączamy.
    3. Nakładamy ryż na talerz, zalewamy zupą. Można posypać świeżą natką pietruszki. Smacznego.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Wegetrianizm i mój świat

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis