Wiosenna zupa warzywna

    Wiosenna zupa warzywna

    3polubienia
    50min.


    Zrobione przez 5 osób

    Tak, to ten czas kiedy zupa zaczyna smakować inaczej - tak świeżo, warzywa są młode i w smaku bardzo wyraziste. To czas, który najbardziej uwielbiam.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 cały por
    • 3 laski selera naciowego
    • 1 cebula
    • 5 kulek ziela angielskiego
    • 4 liście lurowe
    • sól do smaku
    • parę kulek pieprzu
    • 3 duże marchewki
    • połowa dużego selera
    • 2 pietruszki
    • 2 łyżki lubczyku
    • pół łyżeczki tymianku (opcjonalnie)
    • 1 kalafior
    • 2 brokuły
    • dużo koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W dużym garnku zagotowujemy wodę. Gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy posiekane por i seler naciowy oraz cebulę pokrojoną wg uznania (ja zawsze daję większe kawałki). Gotujemy przez parę minut z zielem ang, liściem, solą i pieprzem.
    2. Teraz dodajemy pokrojone marchew, seler i pietruszkę, przyprawiamy lubczykiem oraz wszystkimi innymi przyprawami, których nam brakuje.
    3. Gdy pietruszka zaczyna mięknąć, dokładamy brokuł, oraz kalafior (różyczki), doprowadzamy do wrzenia, wyłączamy. Smacznego.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Wegetrianizm i mój świat

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis