Pasztet z czerwonej soczewicy

    Pasztet z czerwonej soczewicy

    6polubień
    1godz.50min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Pasztet z soczewicy jest jednym z moich ulubionych dań, które mogę polecić wszystkim, nawet tym którzy jedzą mięso. Spróbuj, jest delikatny w swej konsystencji, a curry nadaje mu ten wyjątkowy smak.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 mała keksówka

    • 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy
    • 1 cebula
    • 2 lub 3 marchewki
    • 6 pieczarek
    • 3 łyżki masła
    • 3 łyżki suszonej pietruszki
    • 1 łyżka mielonego imbiru
    • 1 łyżka słodkiej papryki
    • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
    • 1,5 łyżeczki curry
    • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
    • sól, pieprz
    • 2 jajka
    • 3 ząbki czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.50min. 

    1. Soczewicę zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy do miękkości.
    2. Cebulę, marchewkę, oraz pieczarki ścieramy na tarce i smażymy na maśle do miękkości razem z przyprawami.
    3. W misce łączymy wszystkie składniki dodajemy jajka i czosnek zgnieciony i posiekany.
    4. Nakładamy masę do małej keksówki i pieczemy w 180 stopniach C około 60 minut.
    5. Na koniec włączamy grzałkę górną - grill do przypieczenia wierzchu.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Wegetrianizm i mój świat

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis