Pesto z czosnku niedzwiedziego i rukoli

    Pesto z czosnku niedzwiedziego i rukoli

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wariacja na temat pesto, mocny zdecydowany smak pasty do chleba lub surowych warzyw.

    gee Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 2 natki czosnku niedziwiedziego (po około 5-6 liści każda)
    • garść rukoli
    • 150 gram sera np. grana padano lub parmezanu
    • 100 gram orzeszków pistacjowych
    • 1 ząbek czosnku
    • 100 ml oliwy z oliwek
    • szczypta soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Liście czosnku i rukoli dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą.
    2. Ser ścieramy na drobnych okach.
    3. Dodajemy ząbek czosnku, orzeszki pistacjowe, oliwę z oliwek i szczyptę soli.
    4. Wszystkie składniki blendujemy przez 5 minut, tak aby powstała nam gładka pasta.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis