Ziemniaki faszerowane kurczakiem

    Ziemniaki faszerowane kurczakiem

    Zapisz do ulubionych
    1godz.20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pieczone ziemniaki faszerowane nadzieniem z kurczaka, serka i cebulki dymki. Pyszna propozycja na lunch, kolację albo na lekki obiad.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże ziemniaki do pieczenia
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 250 g ugotowanej lub upieczonej piersi z kurczaka
    • 4 cebulki dymki, posiekane
    • 250 g chudego serka śmietankowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Ziemniaki wyszorować, osuszyć i posmarować olejem. Upiec w mundurkach w 200 stopniach C przez 60-90 minut, aż będą miękkie.
    2. Posiekać kurczaka i wymieszać z cebulką i serkiem.
    3. Kiedy upieczone ziemniaki trochę ostygną, naciąć je z wierzchu na krzyż i lekko rozchylić. Nałożyć nadzienie na każdy ziemniak.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis