Steki z suma

    Steki z suma

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne, proste steki ze świeżego suma. Robi się je szybko, nie ma w nich ości i smakują genialnie! Tylko ze świeżej ryby!

    oleńka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 sum
    • olej do smażenia
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wyfiletować suma (lub użyć gotowe filety z suma) i pokroić mięso w poprzek na dość szerokie plastry (ok. 2 cm grubości).
    2. Oprószyć steki solą i pieprzem.
    3. Na patelnię wlać ok. 2 cm oleju i rozgrzać go. Smażyć suma kilka minut, aby się ładnie przyrumienił i ściął w środku.

    Rada

    Najlepiej smakuje z puree z marchewki i zieloną sałatą. U mnie na zdjęciu również w akompaniamencie confit z wątróbki z suma.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis