Faszerowane jaja ze śliwkami kalifornijskimi

    Faszerowane jaja ze śliwkami kalifornijskimi

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosta i lekka przystawka, słodka dzięki śliwkom kalifornijskim. Również nadaje się jako propozycja oryginalnego śniadania.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 6 jaj
    • 75 ml jogurtu greckiego
    • 75 g śliwek kalifornijskich
    • 50 g szpinaku
    • 30 g kaparów
    • sól i pieprz do smaku
    • kiełki słonecznika do ozdoby

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, przekrajamy na pół. Delikatnie wyciągamy żółtka, przekładamy do miski, lekko rozgniatamy.
    2. Do żółtek dodajemy jogurt, pokrojone śliwki kalifornijskie, posiekany szpinak i kapary. Składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    3. Tak przygotowaną pastą napełniamy białka jaj, serwujemy na kiełkach słonecznika.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Śliwki Kalifornijskie

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis