Gotujemy jeden budyń w zwykłym mleku, w nieco mniejszej ilości niż na opakowaniu. Jeżeli budyń jest bez cukru, słodzimy jedną łyżką cukru. Do gotującego się budyniu dodajemy łyżeczkę masła i na sam koniec 1/3 paczki wiórków kokosowych.
Herbatniki układamy jedną warstwą na dnie płaskiego, szklanego naczynia albo blaszki. Gotową masę budyniową nakładamy na herbatniki i przykrywamy drugą warstwą herbatników.
Do drugiej warstwy kremu użyjemy mleka kokosowego: mleko kokosowe, które ma konsystencję gęstej śmietany przekładamy do garnka i zagotowujemy.
Proszek budyniowy z drugiego opakowania budyniu rozrabiamy w wodzie pozostałej w puszce po mleku kokosowym. Dodajemy łyżkę cukru. Rozrobiony proszek wlewamy na gotujące się mleko kokosowe, mieszamy i wsypujemy część wiórek kokosowych. Powstałą masę wylewamy na drugą warstwę herbatników, ponownie przykrywając herbatnikami.
Na wierzch nakładamy ubitą śmietankę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce.