Rolki z warzyw

    Rolki z warzyw

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 6 osób

    Rolki podawać przybrane świeżymi ziołami i czerwoną papryką pokrojoną w cienkie paski.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 kostka bio tofu z ziołami Polsoja
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1-2 łyżki soku z cytryny
    • opcjonalnie: ulubione świeże zioła, kiełki lub suszone zioła
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 średnie cukinie
    • 4 duże marchewki
    • 1 czerwona papryka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W miseczce pokruszyć tofu, dodać oliwę, sok z cytryny, ulubione dodatki (zioła, kiełki), sól i pieprz i dokładnie rozgnieść widelcem.
    2. Cukinie i marchewki pokroić na cienkie plastry przy pomocy szerokiej obieraczki do warzyw.
    3. Plastry warzyw ułożyć na desce do krojenia, posmarować pastą z tofu i ściśle zawinąć. Gotową rolkę można dodatkowo spiąć wykałaczką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis