Pasta pieczarkowa z tofu wędzonym

    Pasta pieczarkowa z tofu wędzonym

    4polubienia
    35min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Szybka i prosta pasta. Fajnie smakuje z pełnoziarnistym pieczywem i piklami.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • ½ kg pieczarek
    • 1 średnia cebula
    • olej do smażenia
    • 2 ząbki czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 kostka tofu wędzonego Polsoja

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Pieczarki i cebulę posiekać.
    2. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor, następnie dodać pieczarki i smażyć przez kolejne kilka minut.
    3. Całość doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
    4. Masę ostudzić, dodać pokruszone tofu wędzone, a następnie zmiksować na gładką masę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Pasta rewelacyjna, ja robilam na oleju kokosowym, gdy ktos mniej lubi tofu nawet go w tej pascie nie poczuje. - 06 kwi 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis