Pasta z zielonego groszku i tofu z dodatkiem wasabi

    Pasta z zielonego groszku i tofu z dodatkiem wasabi

    4polubienia
    16min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Podawać ze świeżym pieczywem lub jako dip do warzyw. Pasta ciekawie komponuje się ze świeżą kolendrą.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 450 g mrożonego groszku
    • 1 kostka tofu naturalnego Polsoja
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka oleju sezamowego
    • 1½ łyżeczki pasty wasabi
    • sól i biały pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 6min.  ›  Gotowe w: 16min. 

    1. Zamrożony groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować ok. 6 minut.
    2. Groszek odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania, a następnie dodać pokrojone na kilka kawałków tofu, oliwę, olej sezamowy, pastę wasabi, sól i pieprz.
    3. Całość zmiksować, dolewając w razie potrzeby wodę, w której gotował się groszek (ma powstać gładki krem).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis