Salsa ananasowa

    Salsa ananasowa

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 127 osób

    Egzotyczna salsa z owoców i jarzyn! Podawać na rybach, kurczaku lub mięsie wieprzowym, albo jako przystawkę.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 160 g (1 szklanka) drobno posiekanego świeżego ananasa
    • 80 g (1/2 szklanki) pokrojonej w kostkę czerwonej papryki
    • 80 g (1/2 szklanki) pokrojonej w kostkę zielonej papryki
    • 160 g (1 szklanka) mrożonych ziaren kukurydzy, rozmrożonych
    • 425 g czarnej fasoli z puszki, opłukanej i odcedzonej
    • 40 g (1/4 szklanki) posiekanej cebuli
    • 2 posiekane zielone papryczki chili (lub czuszki)
    • 60 ml (1/4 szklanki) soku pomarańczowego
    • 10 g (1/4 szklanki) posiekanej świeżej kolendry
    • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużej misce wymieszać ananasa, paprykę czerwoną i zieloną, kukurydzę, czarną fasolę, cebulę, papryczki chili, sok pomarańczowy i kolendrę. Doprawić kuminem, solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki do schłodzenia, aż do chwili podania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis