Biszkoptowe lizaki

    Biszkoptowe lizaki

    1polubienie
    1godz.30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Uwierzcie mi, że wyglądają uroczo :). Zamiast biszkoptowych kulek podobnie możecie potraktować truskawki.

    1malina1 Lazio, Włochy

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 300 g biszkoptów
    • 100 g mascarpone
    • 100 g nutelli
    • 200 g mlecznej lub gorzkiej czekolady
    • kolorowe posypki
    • patyczki do lodów lub do szaszłyków

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1godz. mrożenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Biszkopty połam na kawałeczki.
    2. Połamane biszkopty wymieszaj z mascarpone i nutellą.
    3. Z masy ulep kulki, ułóż je na talerzu i schłodź przez mniej więcej godzinę w zamrażarce.
    4. Po tym czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
    5. Kulki nabij na patyczki tak aby wyglądały jak lizaki.
    6. Obtocz w czekoladzie a następnie w kolorowych posypkach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    pyszne!!! - 24 lut 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis