Bezowe kostki

    Bezowe kostki

    Zapisz do ulubionych
    3godz.15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Świetne na Halloween albo na imprezę urodzinową dla dzieci. Bardzo prosty przepis na bezy w kształcie kości :)

    Składniki
    ilość sztuk: 25 kości

    • 2 duże białka
    • kilka kropel soku z cytryny
    • 7 łyżek cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 3godz.15min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 110 stopni C. 2 duże blachy wyłożyć folią aluminiową lub silikonowymi matami do pieczenia.
    2. Białka z sokiem cytrynowym zmiksować w dużej misce, aż powstanie miękka piana.
    3. Nadal miksując, dodawać po łyżce cukru. Piana ma się stać sztywna i błyszcząca.
    4. Przełożyć pianę do woreczka dekoratorskiego (lub zwykłego woreczka i odciąć malutki kawałek z rogu).
    5. Wyciskać na blachy kształt kości.
    6. Piec przez 1 godzinę, a następnie wyłączyć piekarnik, ale bezy zostawić w środku jeszcze przez 2 godziny, aż całkiem ostygną. Nie otwierać drzwiczek piekarnika!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis