Bezy z kardamonem

    Bezy z kardamonem

    Zapisz do ulubionych
    1godz.45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo prosty przepis i jedynie 3 składniki: białka, cukier i kardamon. Jeśli lubicie kardamon to jest właśnie coś dla was!

    Składniki
    ilość sztuk: 40 bez

    • 3 białka
    • 1 szklanka cukru
    • 3/4 łyżeczki mielonego kardamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 1godz.45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 135 stopni C. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia.
    2. W dużej szklanej lub metalowej misce ubić białka na lekką pianę.
    3. Nadal ubijając stopniowo dodawać cukier. Ubijać aż piana będzie sztywna.
    4. Ubijając, szybko dodać kardamon.
    5. Nakładać łyżeczką na przygotowaną blachę.
    6. Piec przez 60-90 minut w rozgrzanym piekarniku, aż bezy całkiem wyschną.
    7. Całkiem ostudzić przed zdjęciem z blachy.
    8. Przechowywać do miesiąca w szczelnym pojemniku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    - - 11 lip 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis