Wegańskie bezglutenowe ciasteczka z czekoladą

    Wegańskie bezglutenowe ciasteczka z czekoladą

    2polubienia
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ciastka bez jajek, bez mleka, bez mąki pszennej? Oczywiście! A jakie pyszne! Polecam moją wersję piegusków dla osób na specjalnej diecie.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 325 g mąki z migdałów blanszowanych
    • 1/2 łyżeczki soli morskiej
    • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    • 125 ml oleju z pestek winogron
    • 1 łyżka ekstraktu waniliowego (lub nieco aromatu)
    • 125 ml syropu z agawy
    • 150 g ciemnej czekolady 73%, posiekanej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki.
    2. W mniejszej misce wymieszać wszystkie mokre składniki.
    3. Dodać mokre składniki do suchych i wymieszać.
    4. Formować z ciasta kulki wielkości 2-3 cm i układać na blaszce wyłożonej papierem. Lekko spłaszczyć.
    5. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 7-10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis