Najprostsze ciastka z czekoladą

    Najprostsze ciastka z czekoladą

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ciastka z czekoladą, orzechami i miodem, które się szybko piecze i równie szybko zjada. Bardzo proste.

    Składniki
    ilość sztuk: 50 ciasteczek

    • 285 g masła
    • 3/4 szklanki białego cukru
    • 2 łyżki miodu
    • 2 jajka
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub kilka kropel aromatu)
    • 2,5 szklanki (310 g) mąki pszennej
    • 3/4 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    • 110 g czekolady deserowej, posiekane
    • 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
    2. Masło utrzeć z cukrem i miodem. Dodać jajka i wanilię i zmiksować.
    3. Dodać mąkę i sodę, zmiksować.
    4. Dodać czekoladę i orzechy, wymieszać.
    5. Nakładać kupki ciasta na suchą blaszkę w odległości 3 cm od siebie.
    6. Piec przez 10 minut, aż się ładnie przyrumienią.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis