Kasza jaglana z suszonymi pomidorami

    Kasza jaglana z suszonymi pomidorami

    2polubienia
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Kasza jaglana z dodatkiem podsmażonej cebulki, suszonych pomidorów i rozmarynu. Lubię ją jako dodatek do obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 175 g kaszy jaglanej
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 mała cebula, drobno posiekana
    • 2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu (lub 1 łyżka suszonego)
    • 4 łyżki drobno posiekanych suszonych pomidorów w oleju
    • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W garnku zagotować wodę, dodać przepłukaną kaszę jaglaną i gotować ok. 25 minut, aż będzie miękka. Odcedzić.
    2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i smażyć aż będzie złocista. Dodać pomidory i rozmaryn. Smażyć jeszcze 5 minut.
    3. Dodać dobrze odcedzoną kaszę. Doprawić solą i pieprzem i przemieszać widelcem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis