Toskańska zupa fasolowa ze śliwkami kalifornijskimi

    Toskańska zupa fasolowa ze śliwkami kalifornijskimi

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Pyszna, prosta i jednocześnie nietypowa potrawa która zaskoczy Twoich gości!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
    • 1 obrana i posiekana cebula
    • 2 ząbki czosnku obrane i pokrojone na plasterki
    • 400 g białej fasoli z puszki
    • 400 g fasoli jaś z puszki
    • 400 g krojonych pomidorów z puszki
    • 125 g kalifornijskich śliwek pociętych na ćwiartki
    • ½ posiekanej kapusty włoskiej
    • 850 ml bulionu warzywnego
    • ½ łyżki świeżo posiekanego rozmarynu
    • sól i pieprz
    • 25 g startego parmezanu do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć cebulę aż zmięknie.
    2. Dodać czosnek i fasolę, zmieszać z cebulą, smażyć jeszcze przez 1 minutę przed dodaniem pomidorów, śliwek kalifornijskich, kapusty i bulionu warzywnego.
    3. Na sam koniec dodać rozmaryn i resztę przypraw, dobrze zamieszać i doprowadzić do wrzenia.
    4. Gotować na wolnym ogniu przez 10-12 minut do momentu ugotowania kapusty.
    5. Rozlać zupę do 4 głębokich talerzy i posypać parmezanem.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Śliwki kalifornijskie

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis