Makaron z rukolą i suszonymi pomidorami

    Makaron z rukolą i suszonymi pomidorami

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo szybki i prosty sposób na pyszny obiad niczym z włoskiej restauracji. Przygotowani zajmuje tyle co ugotowanie makaronu. Cały przepis dostępny na blogu.

    Hovedstaden, Dania

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 200 g makaronu spaghetti
    • oliwa
    • 2 ząbki czosnku
    • pół czerwonej papryki
    • pół szklanki mrożonego groszku
    • pół słoika suszonych pomidorów w oliwie
    • dwie garście rukoli
    • parmezan do posypania
    • sól, pieprz, bazylia do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    2. Na rozgrzaną głęboką patelnię wlewamy oliwę z suszonych pomidorów, na której podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy pokrojoną paprykę, groszek i pokrojone suszone pomidory. Smażymy kilka minut cały czas mieszając. Pod koniec wrzucamy garść rukoli i mieszamy.
    3. Odcedzamy ugotowany al dente makaron i wrzucamy na patelnię. Mieszamy, rozkładamy na talerze.
    4. Posypujemy oczywiście parmezanem i pozostałą rukolą.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    W mojej kuchni

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis