Kasza jaglana z białym serem

    Pyszne bezglutenowe, wegetariańskie śniadanie z kaszy jaglanej i twarogu. Można też do niej dodać rodzynki, morele albo orzechy.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2,5 szklanki wody
    • 1 szklanka kaszy jaglanej
    • 200 g twarogu
    • sól i cukier do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +10min. odstawienie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Płukać kaszę pod bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
    2. Zagotować 2,5 szklanki osolonej wody, wsypać kaszę, zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować przez 20 minut.
    3. Ser przetrzeć przez sito lub dobrze rozdrobnić widelcem. Dodać cukru do smaku.
    4. Dodać do ugotowanej kaszy, wymieszać, przykryć i odstawić na 5-10 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis